***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков: На избори ни изпрати Борисов под натиска на Пеевски. Обвиниха Динко от Ямбол за лидер на ОПГ

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 април   

 

Преди всички останали вести, това – българите минимум имат предпочитание да учат и да добиват по-висока степен на обучение. Може би изяснява доста неща…

***

„ Кой ни изпрати на избори и за какво?

Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрестанно се опитваше да се вклини във властта. Започнахме промените, само че двамата не пожелаха те да бъдат доведени до дъно – може би тъй като това би разрешило действителни следствия, същински надзор и ефикасни присъди за незаконна активност.

Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, тъй като се надява да усили изборните резултати на Движение за права и свободи и дружно с ГЕРБ да имат болшинство в идващия парламент. А в хода на изборите да смени доста от депутатите с лоялни нему хора – освен в Движение за права и свободи, само че и в ГЕРБ, където към този момент има доста мощно въздействие, както установихме през последните месеци “.

***

Окръжната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвиняване на Динко Вълев от Ямбол, по-известен като ловджия на бежанци, оповестиха от Апелативната прокуратура - Бургас.

Вълев е упрекнат като водач на групата и следва, откакто бъде изписан от болница в Бургас, където се намира сега, да бъде арестуван и притеглен като обвинен.

Други двама разследвани за присъединяване в ОПГ-то към този момент са привлечени като обвинени и с наложена мярка задържане под стража. По данни на прокуратурата незаконната група, ръководена от Вълев, е работила от октомври 2021 година до този април.

***

Само в три страни в света – Фиджи, Самоа и Катар, постът на премиера и този на външния министър, се заемат от един и същи човек.

Вече и в България. 

***

***

Намушкаха 26-годишно момиче в София, съобщи БТВ.

Инцидентът е станал малко след 14:00 часа в апартамент в столичния квартал „ Надежда “, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

По първична информация 26-годишното момиче твърди, че някой е позвънил на вратата ѝ, тя е отворила, видяла е мъж с маска, който я е намушкал с нож.

***

***

На 12 април представителят на украинските Военновъздушни сили майор Илия Йевлаш съобщи, че Москва за първи път е употребила ракети Х-69, след направения оглед от страна на проверяващите към руините на топлоцентралата.

***

Кремъл съобщи през днешния ден, че съветските военни ще проучват всяко деяние на Полша за приемане на американско нуклеарно оръжие на нейна територия, заяви Ройтерс.

***

„ Трима млади членове на палестинската терористична организация Хамас направиха набези в две точки на града. При офанзивите бяха ранени трима ортодоксални евреи. При втората офанзива единият от терористите извади самоделно автоматизирано оръжие. То обаче засече “, добави изданието.

ВИДЕО (внимание! подиуми на принуждение!) 

***

Над 2,4 милиарда чиновници - или 70% от международната работна мощ, са изложени на опасности за здравето, породени от изменението на климата, демонстрират данни на Международната организация по труда, представени от Българска телеграфна агенция.

Докладът е оповестен в Международния ден на Земята и представен от Bloomberg. В него се споделя също, че годишно се губят 18 970 живота и общо 2,09 млн. години живот поради 22,87 млн. свързани с работата здравословни проблеми, дължащи се на несъразмерна топлота.

„ Хиляди други умират от отравяне с пестициди, замърсяване на въздуха на работното място, слънчева ултравиолетова радиация и паразитни и векторно портативни заболявания ", акцентират откривателите на МОТ.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР